www.terjesvabo.no
Main St McKinney

Raseri mot politiet i McKinney

En politioffiser er permittert etter at han trakk sin revolver mot ungdommer og opptrådte brutalt overfor en 15 år gammel jente i McKinney, like utenfor Dallas.

De siste måneder har det vært en rekke saker her i USA om politivold, også med dødelig utfall. Scenene fra McKinney har skapt raseri og det er varslet demonstrasjoner i ettermiddag.

Det var en ungdomsfest som kom litt ut av kontroll, blant annet ved at noen tok  seg en dukkert i et privat svømmebasseng. Politiet ble tilkalt og det som skaper krasse reaksjoner – også fra tidligere politioffiserer – er hvordan politimannen på stedet ikke makter å håndtere situasjonen.

I stedet for å roe det hele ned,  opptrer han provoserende mot ungdommene og hisser opp stemningen. En pensjonert offiser uttaler til Fox News idag at politioffiseren, som var øverste ansvarlig, gjør alt feil i forhold til hva politiet er opplært til.

I stedet for å roe det hele ned, skaper han en mer uoversiktelig situasjon og setter sine politikolleger i klemme, da de ikke vet hvordan de som underordnede skal opptre.

Politioffiseren trekker våpen da ungdommer vil stanse han fra å holde den 15 år gamle jenta nede, og han forsøker også å dra henne bort.

Borgermesteren i McKinney sier i en uttalelse at han forventer at politiet skal opptre profesjonelt og at både myndighetene og politiet vil etterforske hva som skjedde og ta «appropriate action.»

Men ikke alle fordømmer politiet: En av naboene har hengt opp en plakat med takk til politiet for å opprettholde sikkerheten i distriktet.

http://www.nbcnews.com/news/us-news/mckinney-texas-officer-leave-after-wild-pool-party-video-surfaces-n371281

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene til Terje Svabø:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

Trump var «som en overvektig skilpadde som lå på ryggen og sprellet i den varme sola og forsto at hans tid var over».

— CNNs Anderson Cooper etter D. Trumps tale natt til 6.11. (norsk tid)

Terje Svabø

Gjennom sitt selskap Svabø Nyheter & Analyse bruker Svabø det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter.
Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål, finans og akselerasjonens tidsalder er blant de områder han gjerne modererer.

Han holder foredrag på norsk og engelsk om medier, politikk, Sentral-Europa, Balkan og Kina.

Svabø har årelangt virke som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2.

Følg Terje Svabø

Siste artikler