www.terjesvabo.no

Charlie Watts: Hvil i fred

The Rolling Stones, verdens største band, har preget musikkverden siden 1962.

Min første konsert – eller gig – som det kalles, var i Gøteborg I 1982. Det ble en stor opplevelse som satte seg fast og førte til 78 ytterligere gigs. Jeg kunne ha ramset opp flere, men av mange høydepunkter: Stockholm, Circus 2003, Beacon Theatre, New York City 2006, Copacabana 2006 og for ikke å glemme: Havana 2016.

Nå er det slutt, Charlie Watts, den elegante motoren bak trommesettet er gått bort. Han var beskjeden, men ruvet. Han hadde sin egen stil preget av interessen for jazz, som ble verdsatt av en hel rockeverden, ikke minst av Paul McCartney og Ringo Starr. I kontrast til hva vi trodde på 1960-tallet, Stones og Beatles var ikke uvenner, eller fiender som det ble påstått, men tvert i mot nære venner.

Uansett hva de tre gjenlevende i Stones bestemmer seg for; bandet blir aldri for meg Stones uten Charlie Watts. Samspillet med Keith Richards var unikt.

Chicago 2019

Nedenfor den solide setlista på min siste og 79. konsert med The Rolling Stones, Chicago 25.6. 2019. Høydepunkt: Play With Fire og Midnight Rambler. Foto er det Keith Richards har valgt å legge ut på sin FB-side. Det forteller alt.

Jumping Jack Flash,It’s Only Rock’n’Roll,Tumbling Dice,Bitch,Ride ‘Em On Down,Monkey Man,You Can’t Always Get What You Want,Play With Fire,Sweet Virginia,Sympathy For The Devil,Honky Tonk Women,Slipping Away,Before They Make Me Run,Miss You,Paint It Black,Midnight Rambler,Start Me Up,Brown Sugar, Gimme Shelter,Satisfaction

Hvil i fred, Charlie!

Siste blogger

I media

Les mer om de siste aktivitetene til Terje Svabø:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

“Mick Jagger, Schrecken aller Teenager-Mutter und Ruin aller Friseure von Wien bis Liverpool”

— Wien-avis, høsten 1967

Terje Svabø

Gjennom sitt selskap Svabø Nyheter & Analyse bruker Svabø det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter.
Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål, finans og akselerasjonens tidsalder er blant de områder han gjerne modererer.

Han holder foredrag på norsk og engelsk om medier, politikk, Sentral-Europa, Balkan og Kina.

Svabø har årelangt virke som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2.

Følg Terje Svabø

Siste artikler