www.terjesvabo.no

I media


17. august 2018 – Arendalsuka:

Høy temperatur i regiondebatten

Statsråd Monica Mæland møtte Finnmarks varaordfører Tarjei Jensen Bech til debatt om de nye regionene. Foto: KS

– Takk for at vi våknet! Debattleder Terje Svabø kunne konstatere at temperaturen røyk til værs helt fra starten i den store regiondebatten KS arrangerte sammen med Arendalsuka fredag morgen.

Les mer om debatten på ks.no


16. august 2018 – Arendalsuka:

Velferdsdebatten: Privatisering engasjerer

Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, deltok i debatten under Arendalsuka 2018. Foto: KS

– Velferdsstaten er truet. Men den er ikke først og fremst truet av private aktører, men av middelklassen, sånne som dere. Slik åpnet professor Jørn Rattsø sitt åpningsinnlegg i det store debattmøtet om privatisering av velferdstjenester i Arendalsuka. Debattleder var Terje Svabø.

Les mer om debatten på ks.no


14. august 2018 – Arendalsuka:

Din digitale kommune: trygg nok?

I debatten deltok blant andre styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, direktør for Teknologirådet, Bjørn Erik Thon og kommunal- og moderniseringsminister, Monica Mæland. Foto: KS

I dag vil vi både ha nye, digitale muligheter og en enklere hverdag – samtidig som vi krever trygghet og personvern. Hvordan kan vi få i pose og sekk? Arendal kino var fullsatt for Datatilsynet og KS’ debatt om den digitale kommunen. Debattleder var Terje Svabø.

Les mer om debatten på ks.no


20. mars 2018

– Mye tyder på at vi bare har sett begynnelsen på Listhaugs karriere

– Sylvi Listhaug makter ikke å holde seg innenfor de rammene vi ønsker å forholde oss til i norsk politikk, skriver Terje Svabø. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.

Sylvi Listhaug er (foreløpig) ferdig som statsråd. Knut Arild Hareide var tøff og fikk det som KrF ville. Han trekker et lettelsens sukk, men gjør dét alt for tidlig. – Vi står foran et hardere klima i norsk politikk, skriver Terje Svabø.

Les kommentaren i Kampanje.no eller her i bloggen.


7. desember 2017

Når Stortinget lærer av Kina

Faksimile, Aftenposten, 7. desember 2017
Debattinnlegg, Terje Svabø, faksimile, Aftenposten, 7. desember 2017

Nobelkomiteen beviste sin uavhengighet da den ga fredsprisen til Liu Xiaobo. Derfor blir det galt å spille Kina-kortet i debatten om hvem som velges som medlem.

Les hele innlegget i bloggen eller Aftenposten.no


10. september 2017

Valgkampvinner SV: – Det har vært mye støy

Derfor droppet SV å bruke tid på saker som Listhaugs tur til Rinkeby.

Valgkampjuryens vinner: Her får SV-leder Audun Lysbakken diplomet fra juryleder Terje Svabø. Mandag kommer dommen fra folket.
Valgkampjuryens vinner:
Her får SV-leder Audun Lysbakken diplomet fra juryleder Terje Svabø. Mandag kommer dommen fra folket.

SV ble i dag utropt til valgkampens vinner av Kampanjes valgkampjury, og partileder Audun Lysbakken fikk overrakt prisen direkte på TV 2 Nyhetskanalen av juryleder Terje Svabø og ansvarlig redaktør i Kampanje, Knut Kristian Hauger.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


10. september 2017

Kampanje: Dette er valgkampens vinner

Medieselskapet Kampanje har fulgt valgkampen tett og kårer SV til vinneren av årets valgkamp. Vinneren ble annonsert direkte på Nyhetskanalen søndag morgen.

SAMLET HOS NRK: Alle samlet under partilederdebatten i Arendal kultur- og rådhus mandag kveld.
HOS NRK: Alle samlet under partilederdebatten i Arendal kultur- og rådhus mandag kveld. POOL Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Vi synes SV har klart å føre en helhetlig, skikkelig valgkamp. De har vært konsentrert om saker, spesielt innenfor helse, fordeling og fattigdom. De har hatt et budskap som har nådd fram, sier juryleder Terje Svabø.

Se innslaget på tv2.no


9. september 2017

Valgkampjuryens dom: – SV er valgkampvinner

Kampanjes valgkampjury mener Audun Lysbakken og SV er valgkampens vinner. Se vurderingen av alle partier her.

Årets valgkampvinner er ifølge Kampanjes valgkampjury SV. Juryen mener partiet har vært tydelig i budskap og innhold på saker og Audun Lysbakken får ros for «å ha de aller best forståelige budskapene i denne valgkampen»
Årets valgkampvinner er ifølge Kampanjes valgkampjury SV. Juryen mener partiet har vært tydelig i budskap og innhold på saker og Audun Lysbakken får ros for «å ha de aller best forståelige budskapene i denne valgkampen» Foto: Scanpix.
- Kampanjes valgkampjury; SV kom som en kule på slutten.
– Kampanjes valgkampjury; SV kom som en kule på slutten. Foto: Kampanje.com

Kampanjes valgkampjury har kåret SV som valgkampens vinner i 2017. SV har vært tydelig i budskap og innhold på saker som helse og fordelingspolitikk. Partiet har tatt klærne til Arbeiderpartiet og fylt det store rommet som åpnet seg på venstresiden da Ap flørtet med Krf. Partiet har hatt den sterkeste formstigningen gjennom valgkampen, representert ved en partileder i storartet form, heter det i jurybegrunnelsen.

Les hele artikkelen i Kampanje.com

Se videoinnslag på Kampanje-TV


8. september 2017

– En forsmak på hvilke utfordringer Støre kan få

– Like klart er det at Erna Solberg skal få sitt å stri med, sier juryleder Terje Svabø om den siste partilederdebatten.

Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg før NRKs partilederdebatt i Bergen.
Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg før NRKs partilederdebatt i Bergen. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


7. september 2017

Erna slår Jonas i TV 2-debatt: – Styrer unna kranglingen

Men kveldens debattvinner ble en helt annen – se hvem her!

De norske partilederne var torsdag kveld samlet til debatt hos TV 2. Det var valgkampens nest siste direktesendte tv-debatt.
De norske partilederne var torsdag kveld samlet til debatt hos TV 2. Det var valgkampens nest siste direktesendte tv-debatt. Foto: Scanpix.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


7. september 2017

Erna knuser Jonas på folkelighet – slik oppfatter velgerne partilederne

Her er valgkampens «gladeste», «treigeste» og mest «aggressive» partiledere.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har vært en favoritt blant kommentatorene og har fått de høyeste terningkastene etter de store partilederdebattene. Men hvordan oppfatter folket partitoppene?
Ap-leder Jonas Gahr Støre har vært en favoritt blant kommentatorene og har fått de høyeste terningkastene etter de store partilederdebattene. Men hvordan oppfatter folket partitoppene? Foto: Scanpix.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


4. september 2017

Skal kåre valgkamp-vinner: – Tidenes mest fragmenterte valgkamp

Valgkampen går nå inn i sitt aller mest intense når det kun gjenstår en uke til selve valgdagen, men allerede søndag kårer Kampanjes valgkampjury det partiet som har gjennomført den aller beste valgkampen.

Kamp om dagsorden: - Det er så mange plattformer i dag, at flere valgkamper foregår parallelt, sier Terje Svabø til Kampanje. Om under en uke skal han ha en vinner klar.
Kamp om dagsorden: – Det er så mange plattformer i dag, at flere valgkamper foregår parallelt, sier Terje Svabø til Kampanje. Om under en uke skal han ha en vinner klar. Foto: Kampanje
Terje Svabø leder arbeidet med å finne det partiet som gjennomfører den beste valgkampen i 2017. Her sammen med Therese Manus, Knut Kristian Hauger og Hallvard Grotli. Foto: Eivor Eriksen.

– Det er interessant å merke seg at det ikke er noen spesiell politisk sak som over flere dager har fått dominere ordskiftet. Dette er et utslag av at vi opplever tidenes mest fragmenterte valgkamp, hvor ingen medier, selv ikke NRK eller TV 2, makter fullt ut å sette dagsordenen. Det er så mange plattformer at flere valgkamper foregår parallelt, sier Terje Svabø til Kampanje.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


14. august 2017

Støre knekte Solberg: – Han er blitt frekkere og har mer humor

Mandag kveld var det klart for den første store partilederdebatten i årets valgkamp og den fant sted under Arendalsuka. Debatten, som ble direktesendt på NRK1, ble fulgt med argusøyne av Kampanjes valgkampjury som sent i natt kåret Ap-leder Jonas Gahr Støre til kveldens vinner.

Les hele artikkelen i Kampanje.com

Se video fra Kampanje-TV

Skal finne årets valgkampvinner: Terje Svabø og Therese Manus
Skal finne årets valgkampvinner: Terje Svabø og Therese Manus. Foto: Kampanje-TV

14. august 2017

I dag åpner Arendalsuka. Klart for 770 arrangementer.

Jeg har hatt gleden av å være redaktør for ukas avis.

Arendalsuka
Faksimile: Arendalsukas avis, redaktør Terje Svabø

14. august 2017

Arendalsuka er et eventyr!

Mediefestival, lobbyfest og politisk vekkelsesmøte! Kampanje er til stede på Arendalsuka for å dekke sommerens store politiske happening. De skal kåre partiet som gjennomfører den beste valgkampen. Intervju med juryleder Terje Svabø.

Foto: Kampanje-TV

9. august 2017

Vant første duell med Erna: – Jonas hadde stått opp tidligst.

Kampanjes valgkampjury vurderer første runde av valgkampens statsministerduell.

Vant første duell med Erna: - Jonas hadde stått opp tidligst.
Foto: Kampanje-TV

Kampen om de norske verdiene. Innlegg Aftenposten, Kort sagt, 7. aug. 2017
Skal finne valgkampvinner:
Juryleder Terje Svabø (helt til venstre) skal lede arbeidet med å finne det partiet som gjennomfører den beste valgkampen i 2017. Her sammen med Therese Manus, Knut Kristian Hauger og Hallvard Grotli. Foto: Eivor Eriksen.
Dagsnytt atten - TV Dagsnytt atten 26.01.2015
Dagsnytt atten – TV
Dagsnytt atten 26.01.2015
Valget blir Erna og Sivs eksamen
Valget blir Erna og Sivs eksamen.
Fredrik Reinfeldts spinndoktor mener den som definerer de nye konfliktene blir valgkampvinneren. Møter Terje Svabø på KampanjeTV.
Tidligere nestleder i Unge Høyre og debattleder på NRK.
Terje Svabø mener at statsministeren selv må på banen overfor Per Sandberg.
Erna Solberg og Siv Jensen
MOTBAKKE: Daglige gjøremål og kompromisser kommer i veien for de lange linjene i Erna Solberg og Siv Jensens regjeringsprosjekt, mener Terje Svabø.
ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND

Siste blogger

Dagens sitat

«Human-rights abuses have grown worse under Mr Xi, with barely murmur of complaint from other world leaders.»

— The Economist

Terje Svabø

Gjennom sitt selskap Svabø Nyheter & Analyse bruker Svabø det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter.
Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål, finans og akselerasjonens tidsalder er blant de områder han gjerne modererer.

Han holder foredrag på norsk og engelsk om medier, politikk, Sentral-Europa, Balkan og Kina.

Svabø har årelangt virke som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2.

Følg Terje Svabø

Siste artikler