www.terjesvabo.no

I media


12. september 2019 – Spekter:

Valget er over – hva nå?

Frithjof Jacobsen, tidligere VG kommentator og Terje Svabø. Foto: Spekter

Økt fragmentering, tydelig beskjed til de større partiene om å skjerpe seg og valgløfter som blir dyre å innfri, var blant konklusjonene da Spekter inviterte til frokostmøte for å analysere valgresultatet.

På møtet ga valgforsker Johannes Bergh, tidligere VG-kommentator Frithjof Jacobsen, tidligere statssekretær for SP og partner i Zynk Guri Størvold og Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten sine vurderinger av valgresultatet.

Les hele artikkelen på spekter.no


12. september 2019 – Kampanje.com:

– Regjeringspartiene bør skilles

Venner og fiender: Jurygeneralen i Kampanjes vaglkampjury, Tere Svabø, mener de fire regjeringskameratene Erna Solberg, Trine Skei Grande, Siv Jensen og Kjell Ingolf Ropstad bør slikke sårene etter valget og skilles. – Den politiske og verdimessige, avstanden mellom dem er for stor, skriver han. Foto: Scanpix.

– Når de fire regjeringspartiene er ferdige med å slikke sårene etter valget, bør de skilles, skriver Terje Svabø.

Regjeringspartienes valgkamp var rotete, lite synkronisert og ble fullstendig ødelagt av at partiapparatene ikke hadde fått med seg at det var et betydelig bompengeopprør på gang. Som det nå erkjennes fra ledende regjeringshold; velgerne likte ikke hva de så og opplevde og reagerte deretter.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


8. september 2019 – Valgkamp:

– Dette er vinneren av årets valgkamp

Velgernes dom kommer mandag, men allerede nå har Kampanje kåret årets valgkampvinner. Foto: TV2

De politiske partiene har brukt millioner av kroner på å få ut sine budskap, men hvem har lykkes best?

Juryleder Terje Svabø og ansvarlig redaktør i Kampanje, Knut-Kristian Hauger, er klare i sin avgjørelse. De mener MDG er den klare vinneren av valgkampen.

Se hele saken på TV2.no


21. august 2019 – Valgkamp:

– For en tragisk regjeringsfarse

Valgkamp-jurydeler:
Terje Svabø er tidligere journalist og nyhetsanker i NRK og TV 2. Han leder Kampanjes valgkampjury, som skal kåre partiet som fører kommunestyre- og fylkestingsvalgets beste valgkamp.

– Uansett utfall vil de siste dagenes kaotiske og tragikomiske spill blant regjeringspartiene, bli stående som det suverene eksempel på hvordan et samarbeid ikke skal foregå, skriver Terje Svabø.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


12. august 2019 – Valgkamp:

Valgkampjuryen om partilederdebatten: – Lysbakken var best, Ropstad var taperen

Kampanjes valgkampjury oppsummerte den store partilederdebatten med at rødgrønn side var best. Her fra venstre Une Bastholm (MDG), Bjørnar Moxnes (Rødt), kveldens vinner Audun Lysbakken (SV), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap) sammen med programleder Fredrik Solvang. Foto: Eivor Eriksen.

ARENDAL (Kampanje): – Erna Solberg og Trine Skei Grande best på en overraskende svak borgelig side, sier juryleder Terje Svabø i Kampanjes valgkampjury.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


16. august 2019 – Arendalsuka:

Velferdsmiks i Arendal

En mer løsningsorientert debatt om eldreomsorgen behøves når valgkampen er over. Fra venstre: Marit Brandt Lågøyr, møteleder Terje Svabø, Gunnar Larsen og Gudrun Grindaker. Foto: Spekter

– Det er typisk norsk å finne felles løsninger og inngå fornuftige forlik når vi står foran store samfunnsmessige utfordringer. Vårt løsningsforslag for framtidens omsorgspolitikk er en velferdsmiks der vi bruker alle gode krefter, både offentlige, private og ideelle for å løse omsorgsoppgavene, sa Gunnar Larsen, direktør for kommunikasjon og samfunnspolitikk i Spekter på Arendalsuka torsdag.

Les hele artikkelen på spekter.no


4. juni 2019 – NRK, Dagsrevyen:

30 år siden massakren i Beijing

Det er 30 år siden soldater slo hardt tilbake mot demonstranter i Beijing. Massakren blir fullstendig fortiet i Kinas hovedstad. Terje Svabø dekket de dramatiske dagene i 1989.

Se hele intervjuet på NRK Dagsrevyen.


4. juni 2019 – Aftenposten, Podcast:

Demonstrasjonene på Den himmelske freds plass

I podcasten «Forklart» forteller Aftenposten om demonstrasjonene på Den himmelske freds plass i 1989 og om massakren natt til 4. juni det året.

Vi hører fra Bao Pu, som var med på demonstrasjonene og som så blodbadet med egne øyne og fra Aftenpostens tidligere korrespondent i Kina, Terje Svabø, om hvordan hendelsen preger Kina i dag.

Hør hele podcasten.


22. mai 2019 – Valgkamp:

Bompengepartiet herjer i sosiale medier:
– Vi kan stå foran en partipolitisk revolusjon

Følger valgkampen: Juryleder Terje Svabø (nr. 3 fra venstre) skal lede arbeidet med å finne det partiet som gjennomfører den beste valgkampen i 2019. Bompengepartiet vekker naturlig nok interessen til Morten Pettersen, Jannikke Hannevik, Terje Svabø, Berit Aalborg, Knut Kristian Hauger og Therese Manus. Foto: Eivor Eriksen.
Følger valgkampen:
Juryleder Terje Svabø (nr. 3 fra venstre) skal lede arbeidet med å finne det partiet som gjennomfører den beste valgkampen i 2019. Bompengepartiet vekker naturlig nok interessen til Morten Pettersen, Jannikke Hannevik, Terje Svabø, Berit Aalborg, Knut Kristian Hauger og Therese Manus. Foto: Eivor Eriksen.

«Folkeaksjonen nei til bompenger» (FNB) er i voldsom medvind og ifølge en helt ny meningsmåling er partiet blitt det største partiet i Bergen. Partiet fortsetter å stjele velgere fra både Høyre og Arbeiderpartiet og lederen av Kampanjes valgkampjury mener det nå er snakk om et jordskjelv i partilandskapet i Norge.

Dagen før valget 9. september kårer han partiet som har gjennomført den beste valgkampen i årets kommunevalg sammen med resten av Kampanjes valgkampjury.

– Vi kan stå foran en partipolitisk revolusjon i Norge. En omveltning uten sidestykke i moderne norsk, politisk historie. Den partipolitiske eliten får nå betale for at åpenbart for få etablerte partier har øret til bakken, sier Terje Svabø.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


6. mai 2019 – Valgkamp:

Klare til å kåre den beste valgkampen:
– Skulle vi delt ut prisen i dag, er det en klar vinner

Juryleder Terje Svabø (helt til venstre) skal lede arbeidet med å finne det partiet som gjennomfører den beste valgkampen i 2019. Her sammen med fra venstre Therese Manus, Morten Pettersen, Knut Kristian Hauger, Jannikke Hannevik og Berit Aalborg. Foto: Eivor Eriksen.

Til høsten går det norske folk til valgurnene for å avgjøre hvilke partier som er best skikket til å styre landets kommuner og fylker, og tradisjonen tro har Kampanje igjen samlet en sterk jury som skal hjelpe oss i arbeidet med å kåre det partiet som gjennomfører den beste valgkampen.

Også i år er det tidligere nyhetsanker i NRK og TV 2, Terje Svabø, som leder juryarbeidet, og etter at nesten samtlige partier har avholdt sine landsmøter denne våren er ikke jurylederen i tvil om hvem han ville gitt prisen til i dag …

Les hele artikkelen i Kampanje.com


26. mars 2019 – Spekterkonferansen:

Store omstillinger venter oss

Jonas Gahr Støre og Erna Solberg møttes til debatt på Spekterkonferansen. Debattleder i midten, Terje Svabø. Foto: Thomas T. Kleiven.
Jonas Gahr Støre og Erna Solberg møttes til debatt på Spekterkonferansen. Debattleder i midten, Terje Svabø. Foto: Thomas T. Kleiven.

Statsminister Erna Solberg og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre var uenige om mye da de møttes til duell på Spekterkonferansen. Men de var enige om at vi er i en brytningstid og at vi står foran store omstillinger.

Debattleder for konferansen var Terje Svabø.

Les hele artikkelen på spekter.no


25. mars 2019

Høyt engasjement og rekorddeltagelse på Boligmarkedet 2019

Finansminister Siv Jensen og byrådsleder Raymond Johansen blant talerne på programmet. Foto: Svein Strømnes
Finansminister Siv Jensen og byrådsleder Raymond Johansen blant talerne på programmet. Foto: Svein Strømnes.

Det var både høyt engasjement og rekorddeltagelse da Norges Eiendomsmeglerforbund og Selvaag Bolig arrangerte Boligmarkedet 2019-konferansen i Oslo Konserthus 25. mars.

Debattleder for konferansen var Terje Svabø.

Les hele artikkelen på nef.no


20. desember 2018

Ny avtale for Terje Svabø:

Tidligere NRK- og TV 2-profil inngår samarbeid med Kruse Larsen

Terje Svabø og Jan-Erik Larsen ser fram til å samarbeide. Foto: Espen Solli
Terje Svabø og Jan-Erik Larsen ser fram til å samarbeide. Foto: Espen Solli

– Jeg ser virkelig fram til å samarbeide med Kruse Larsen, et dynamisk miljø med flere medarbeidere jeg i forskjellige sammenhenger har hatt gleden av å forholde meg til, sier Terje Svabø i en pressemelding.

Den tidligere journalisten driver i dag selskapet Svabø Nyheter & Analyse, som leverer rådgiving på medier, politikk og strategiske prosesser. Svabø er også en populær konferansier og debattleder.

– Kruse Larsens kjerneområder er strategisk kommunikasjon, politikk, mediehåndtering og omdømmekriser, samt kurs og foredrag. Med min erfaring fra medier og politikk, håper jeg å kunne bidra med nyttig kunnskap, sier Svabø.

Partner og daglig leder Jan-Erik Larsen sier han er glad for å få med Svabø på laget.

– Terje har en unik forståelse for Medie-Norge, som mange synes det er stadig mer komplisert å forholde seg til. Han er en erfaren rådgiver og kjenner både næringsliv og politikk godt. Dessuten tenker vi likt om mange sentrale spørsmål. Vi ser frem til å jobbe med ham, sier Larsen.

Svabø har mangeårig erfaring som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2. Han har ledet tankesmien Civita, skrevet flere bøker og jobbet som korrespondent og frilanser i flere land. Han pendler i dag mellom Zagreb og Norge.

– Tempoet i nyhetsdøgnet akselererer og det er et voksende behov for målrettet, ærlig rådgivning basert på fakta og erfaring. Kruse Larsen har full åpenhet om kundelistene. Det er en forutsetning for et konstruktivt samarbeid jeg definitivt deler, sier Svabø.

Roger Aarli-Grøndalen

Les artikkelen hos Journalisten.no


17. august 2018 – Arendalsuka:

Høy temperatur i regiondebatten

Statsråd Monica Mæland møtte Finnmarks varaordfører Tarjei Jensen Bech til debatt om de nye regionene. Foto: KS

– Takk for at vi våknet! Debattleder Terje Svabø kunne konstatere at temperaturen røyk til værs helt fra starten i den store regiondebatten KS arrangerte sammen med Arendalsuka fredag morgen.

Les mer om debatten på ks.no


16. august 2018 – Arendalsuka:

Velferdsdebatten: Privatisering engasjerer

Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, deltok i debatten under Arendalsuka 2018. Foto: KS

– Velferdsstaten er truet. Men den er ikke først og fremst truet av private aktører, men av middelklassen, sånne som dere. Slik åpnet professor Jørn Rattsø sitt åpningsinnlegg i det store debattmøtet om privatisering av velferdstjenester i Arendalsuka. Debattleder var Terje Svabø.

Les mer om debatten på ks.no


14. august 2018 – Arendalsuka:

Din digitale kommune: trygg nok?

I debatten deltok blant andre styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, direktør for Teknologirådet, Bjørn Erik Thon og kommunal- og moderniseringsminister, Monica Mæland. Foto: KS

I dag vil vi både ha nye, digitale muligheter og en enklere hverdag – samtidig som vi krever trygghet og personvern. Hvordan kan vi få i pose og sekk? Arendal kino var fullsatt for Datatilsynet og KS’ debatt om den digitale kommunen. Debattleder var Terje Svabø.

Les mer om debatten på ks.no


20. mars 2018

– Mye tyder på at vi bare har sett begynnelsen på Listhaugs karriere

– Sylvi Listhaug makter ikke å holde seg innenfor de rammene vi ønsker å forholde oss til i norsk politikk, skriver Terje Svabø. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.

Sylvi Listhaug er (foreløpig) ferdig som statsråd. Knut Arild Hareide var tøff og fikk det som KrF ville. Han trekker et lettelsens sukk, men gjør dét alt for tidlig. – Vi står foran et hardere klima i norsk politikk, skriver Terje Svabø.

Les kommentaren i Kampanje.no eller her i bloggen.


7. desember 2017

Når Stortinget lærer av Kina

Faksimile, Aftenposten, 7. desember 2017
Debattinnlegg, Terje Svabø, faksimile, Aftenposten, 7. desember 2017

Nobelkomiteen beviste sin uavhengighet da den ga fredsprisen til Liu Xiaobo. Derfor blir det galt å spille Kina-kortet i debatten om hvem som velges som medlem.

Les hele innlegget i bloggen eller Aftenposten.no


10. september 2017

Valgkampvinner SV: – Det har vært mye støy

Derfor droppet SV å bruke tid på saker som Listhaugs tur til Rinkeby.

Valgkampjuryens vinner: Her får SV-leder Audun Lysbakken diplomet fra juryleder Terje Svabø. Mandag kommer dommen fra folket.
Valgkampjuryens vinner:
Her får SV-leder Audun Lysbakken diplomet fra juryleder Terje Svabø. Mandag kommer dommen fra folket.

SV ble i dag utropt til valgkampens vinner av Kampanjes valgkampjury, og partileder Audun Lysbakken fikk overrakt prisen direkte på TV 2 Nyhetskanalen av juryleder Terje Svabø og ansvarlig redaktør i Kampanje, Knut Kristian Hauger.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


10. september 2017

Kampanje: Dette er valgkampens vinner

Medieselskapet Kampanje har fulgt valgkampen tett og kårer SV til vinneren av årets valgkamp. Vinneren ble annonsert direkte på Nyhetskanalen søndag morgen.

SAMLET HOS NRK: Alle samlet under partilederdebatten i Arendal kultur- og rådhus mandag kveld.
HOS NRK: Alle samlet under partilederdebatten i Arendal kultur- og rådhus mandag kveld. POOL Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Vi synes SV har klart å føre en helhetlig, skikkelig valgkamp. De har vært konsentrert om saker, spesielt innenfor helse, fordeling og fattigdom. De har hatt et budskap som har nådd fram, sier juryleder Terje Svabø.

Se innslaget på tv2.no


9. september 2017

Valgkampjuryens dom: – SV er valgkampvinner

Kampanjes valgkampjury mener Audun Lysbakken og SV er valgkampens vinner. Se vurderingen av alle partier her.

Årets valgkampvinner er ifølge Kampanjes valgkampjury SV. Juryen mener partiet har vært tydelig i budskap og innhold på saker og Audun Lysbakken får ros for «å ha de aller best forståelige budskapene i denne valgkampen»
Årets valgkampvinner er ifølge Kampanjes valgkampjury SV. Juryen mener partiet har vært tydelig i budskap og innhold på saker og Audun Lysbakken får ros for «å ha de aller best forståelige budskapene i denne valgkampen» Foto: Scanpix.
- Kampanjes valgkampjury; SV kom som en kule på slutten.
– Kampanjes valgkampjury; SV kom som en kule på slutten. Foto: Kampanje.com

Kampanjes valgkampjury har kåret SV som valgkampens vinner i 2017. SV har vært tydelig i budskap og innhold på saker som helse og fordelingspolitikk. Partiet har tatt klærne til Arbeiderpartiet og fylt det store rommet som åpnet seg på venstresiden da Ap flørtet med Krf. Partiet har hatt den sterkeste formstigningen gjennom valgkampen, representert ved en partileder i storartet form, heter det i jurybegrunnelsen.

Les hele artikkelen i Kampanje.com

Se videoinnslag på Kampanje-TV


8. september 2017

– En forsmak på hvilke utfordringer Støre kan få

– Like klart er det at Erna Solberg skal få sitt å stri med, sier juryleder Terje Svabø om den siste partilederdebatten.

Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg før NRKs partilederdebatt i Bergen.
Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg før NRKs partilederdebatt i Bergen. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


7. september 2017

Erna slår Jonas i TV 2-debatt: – Styrer unna kranglingen

Men kveldens debattvinner ble en helt annen – se hvem her!

De norske partilederne var torsdag kveld samlet til debatt hos TV 2. Det var valgkampens nest siste direktesendte tv-debatt.
De norske partilederne var torsdag kveld samlet til debatt hos TV 2. Det var valgkampens nest siste direktesendte tv-debatt. Foto: Scanpix.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


7. september 2017

Erna knuser Jonas på folkelighet – slik oppfatter velgerne partilederne

Her er valgkampens «gladeste», «treigeste» og mest «aggressive» partiledere.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har vært en favoritt blant kommentatorene og har fått de høyeste terningkastene etter de store partilederdebattene. Men hvordan oppfatter folket partitoppene?
Ap-leder Jonas Gahr Støre har vært en favoritt blant kommentatorene og har fått de høyeste terningkastene etter de store partilederdebattene. Men hvordan oppfatter folket partitoppene? Foto: Scanpix.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


4. september 2017

Skal kåre valgkamp-vinner: – Tidenes mest fragmenterte valgkamp

Valgkampen går nå inn i sitt aller mest intense når det kun gjenstår en uke til selve valgdagen, men allerede søndag kårer Kampanjes valgkampjury det partiet som har gjennomført den aller beste valgkampen.

Kamp om dagsorden: - Det er så mange plattformer i dag, at flere valgkamper foregår parallelt, sier Terje Svabø til Kampanje. Om under en uke skal han ha en vinner klar.
Kamp om dagsorden: – Det er så mange plattformer i dag, at flere valgkamper foregår parallelt, sier Terje Svabø til Kampanje. Om under en uke skal han ha en vinner klar. Foto: Kampanje
Terje Svabø leder arbeidet med å finne det partiet som gjennomfører den beste valgkampen i 2017. Her sammen med Therese Manus, Knut Kristian Hauger og Hallvard Grotli. Foto: Eivor Eriksen.

– Det er interessant å merke seg at det ikke er noen spesiell politisk sak som over flere dager har fått dominere ordskiftet. Dette er et utslag av at vi opplever tidenes mest fragmenterte valgkamp, hvor ingen medier, selv ikke NRK eller TV 2, makter fullt ut å sette dagsordenen. Det er så mange plattformer at flere valgkamper foregår parallelt, sier Terje Svabø til Kampanje.

Les hele artikkelen i Kampanje.com


14. august 2017

Støre knekte Solberg: – Han er blitt frekkere og har mer humor

Mandag kveld var det klart for den første store partilederdebatten i årets valgkamp og den fant sted under Arendalsuka. Debatten, som ble direktesendt på NRK1, ble fulgt med argusøyne av Kampanjes valgkampjury som sent i natt kåret Ap-leder Jonas Gahr Støre til kveldens vinner.

Les hele artikkelen i Kampanje.com

Se video fra Kampanje-TV

Skal finne årets valgkampvinner: Terje Svabø og Therese Manus
Skal finne årets valgkampvinner: Terje Svabø og Therese Manus. Foto: Kampanje-TV

14. august 2017

I dag åpner Arendalsuka. Klart for 770 arrangementer.

Jeg har hatt gleden av å være redaktør for ukas avis.

Arendalsuka
Faksimile: Arendalsukas avis, redaktør Terje Svabø

14. august 2017

Arendalsuka er et eventyr!

Mediefestival, lobbyfest og politisk vekkelsesmøte! Kampanje er til stede på Arendalsuka for å dekke sommerens store politiske happening. De skal kåre partiet som gjennomfører den beste valgkampen. Intervju med juryleder Terje Svabø.

Foto: Kampanje-TV

9. august 2017

Vant første duell med Erna: – Jonas hadde stått opp tidligst.

Kampanjes valgkampjury vurderer første runde av valgkampens statsministerduell.

Vant første duell med Erna: - Jonas hadde stått opp tidligst.
Foto: Kampanje-TV

Kampen om de norske verdiene. Innlegg Aftenposten, Kort sagt, 7. aug. 2017
Skal finne valgkampvinner:
Juryleder Terje Svabø (helt til venstre) skal lede arbeidet med å finne det partiet som gjennomfører den beste valgkampen i 2017. Her sammen med Therese Manus, Knut Kristian Hauger og Hallvard Grotli. Foto: Eivor Eriksen.
Dagsnytt atten - TV Dagsnytt atten 26.01.2015
Dagsnytt atten – TV
Dagsnytt atten 26.01.2015
Valget blir Erna og Sivs eksamen
Valget blir Erna og Sivs eksamen.
Fredrik Reinfeldts spinndoktor mener den som definerer de nye konfliktene blir valgkampvinneren. Møter Terje Svabø på KampanjeTV.
Tidligere nestleder i Unge Høyre og debattleder på NRK.
Terje Svabø mener at statsministeren selv må på banen overfor Per Sandberg.
Erna Solberg og Siv Jensen
MOTBAKKE: Daglige gjøremål og kompromisser kommer i veien for de lange linjene i Erna Solberg og Siv Jensens regjeringsprosjekt, mener Terje Svabø.
ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND

Terje Svabø

Gjennom sitt selskap Svabø Nyheter & Analyse bruker Svabø det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter.
Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål, finans og akselerasjonens tidsalder er blant de områder han gjerne modererer.

Han holder foredrag på norsk og engelsk om medier, politikk, Sentral-Europa, Balkan og Kina.

Svabø har årelangt virke som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2.

Følg Terje Svabø