www.terjesvabo.no

Arendalsuka – stadig viktigere

Mandag forvandles sørlandsbyen totalt. Det er klart for nok ei Arendalsuke, med titusener av tilreisende og over 1 200 arrangementer fra grytidlig morgen til de små, sene nattetimer.

Arendalsuka er ikke alene i Europa, den ble jo stiftet etter idé av den svenske Almedalsveckan, som Olof Palme startet i 1968. Så det er flere byer som arrangerer slike festivaler og betydningen av dem kan ikke undervurderes i et urolig Europa.

Ivaretar bredden

Arendalsuka ser også ut til å være den uka som best klarer å ivareta en bredde som øker interessen og samler ressurspersoner fra politikk, næringsliv, media, kultur, organisasjoner og selvsagt frivilligheten. Arendalsuka har i år også satt opp noen gjerdestolper – etter grundig behandling – for hvilke organisasjoner som ikke skal få delta. I kampen for ytringsfriheten er det av betydning å stenge ute dem som med vold, sjikane og skremsler vil kneble det frie ordskiftet.

Egen ukeavis

Også i år er jeg redaktør for avisa til Arendalsuka. Den kommer i et opplag på over 46 000 og er selvsagt tilgjengelig på nett.

Avisa er delt i to, en redaksjonell del med artikler som gjenspeiler i alle fall noe av det som skal skje på de 1 200 arrangementene og en programdel hvor du kan finne oversikt over det spektakulære tilbudet.

God lesning!

 

 

 

I media

Les mer om de siste aktivitetene til Terje Svabø:

GÅ TIL MEDIA

Dagens sitat

“He knows the verdict of history is about to come down on him – and bury him.”

— Jenni Russel siterer en (formodentlig tidligere) alliert av Boris Johnson

Terje Svabø

Gjennom sitt selskap Svabø Nyheter & Analyse bruker Svabø det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter.
Politikk, næringsliv, kultur, internasjonale spørsmål, finans og akselerasjonens tidsalder er blant de områder han gjerne modererer.

Han holder foredrag på norsk og engelsk om medier, politikk, Sentral-Europa, Balkan og Kina.

Svabø har årelangt virke som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2.

Følg Terje Svabø